cdp_logo

CD Projekt szervereit meghackelték, a támadók a forráskódok kiszivárogtatásával fenyegetőznek

|
| lehetsz elsőkomment
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Hiába telt már el két hónap a Cyberpunk 2077 megjelenése óta és igyekszik a studió több javító patch hozzáadásával is a hibákat javítani, úgy tűnik, a CD Projekttel szembeni harag/gyűlölet továbbra sem enyhül, a kiadó ugyanis kedd délelőtt kiadott egy közleményt Twitteren miszerint kibertámadás áldozatai lettek.

Az ismeretlen hackerek hozzáférést szereztek a CD Projekt belső hálózatához, ahonnan bizalmas adatokat szereztek meg a támadók. És bár játékosokkal kapcsolatos információk nem kerültek közkézre, valamint a rengeteg törölt adat visszaállítását is megkezdték a biztonsági mentések alapján, így is komoly következményei lehetnek az esetnek, a támadók ugyanis azt állítják, hogy a The Witcher 3, Cyberpunk 2077, és a Gwent forráskódját is megszerezték.

A hackerek egy csatolt üzenetben azzal fenyegetőznek, hogy ha 48 órán belül nem veszik fel velük a kapcsolatot, hogy megegyezzenek, ezáltal megbeszéljék a dolgokat, akkor ki fogják szivárogtatni a forráskódokat és a dokumentumokat.

„Ha nem sikerül egyezségre jutnunk, akkor a forráskódjaitokat eladjuk vagy kiszivárogtatjuk, a dokumentumok pedig a videójátékos sajtó kezébe kerülnek. A rólatok alkotott kép tovább romlik majd, és még több ember fog rájönni arra, mennyire szarul is működik a cégetek. A befektetői bizalom is tovább romlik majd, akárcsak a részvényeitek árfolyama” – olvasható a nekik címzett levélben, melyet a lenti Twitter-posztban teljes formájában elolvashattok.

A kiadó hangsúlyozta, hogy nem fognak engedni támadók általi követeléseknek, valamint a megfelelő hatóságokkal is felvették már a kapcsolatot, hogy a támadók nyomára leljenek.

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Oszd meg velünk véleményed!x
()
x

Belépés