unnamed (4)

Az eredeti Dűne sztárja, Kyle MacLachlan szerint „elkeserítő”, hogy az új film az HBO Maxra is érkezik

|
| lehetsz elsőkomment
Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Kyle MacLachlan színész megérti, hogy a Warner Bros. miért adja ki az összes 2021-es filmjét az HBO Maxon, köztük az új Dűne-t is, egy időben a mozikba, de nem rajong az ötletért. MacLachlan, aki David Lynch 1984-es Dűne-változatának főszereplője volt, a Seattle Timesnak elmondta, hogy az új Dűne méretét és léptékét tekintve ezt a filmet a nagyvásznon kell látni. De megérti, hogy ez az új stratégia, miszerint a filmek egyszerre jelennek meg a mozikban és a streaming-szolgáltatókon, lehet a jövő.

„Izgatottan várom, hogy lássam” – mondta MacLachlan. „Ez az egyik kedvenc könyvem, és alig várom, hogy lássam, mit csinál vele Denis Villeneuve rendező. Szerintem az egyidejű megjelenés a jövő hulláma. Bár ez elkeserítő, mert egy ilyen filmet a nagyvásznon kell látni”.

A Dűne volt MacLachlan első közös munkája David Lynch-csel. Ők ketten dolgoztak együtt a Kék bársony című filmen és a Twin Peaks-franchise-on is, beleértve a sorozatot és a mozifilmet is.

Nem MacLachlan az első magas rangú hollywoodi személyiség, aki a filmnézés 2021-es új módjáról nyilatkozik. Ezt megelőzően a Tenet rendezője, Christopher Nolan az HBO Maxot a „legrosszabb streaming szolgáltatásként” szidta, miután a WB bejelentette a mozikban és a streamingre történő egyidejű megjelenés tervét. Adam Wingard, a Godzilla vs. Kong rendezője elmondta, hogy eleinte „lesújtotta”, amikor megtudta, hogy filmje az első napon az HBO Maxra kerül, de később ő is lelkes lett.

A Disney a maga részéről szintén ezt az egyidejű stratégiát alkalmazza néhány filmje, például a Marvel Fekete özvegye esetében. Amikor a Scarlett Johansson-filmet júliusban bemutatják, a mozikban és a Disney Pluson is elérhető lesz a Premiere Access programon keresztül. Más filmek, mint a Soul és a hamarosan megjelenő Luca, nem igényelnek külön díjat.

Ami azt illeti, nem tudjuk, hogy a filmstúdiók a világjárvány lecsengése után is az új egyidejű stratégiával fogják-e továbbra is megjelentetni filmjeiket. A Warner Bros. azt mondta, hogy 2022-ben visszatérnek a mozis ablakhoz, míg a Disney azt mondta, hogy reagálnak arra, amit a fogyasztók akarnak.

Ami az új Dűne-filmet illeti, októberben kerül a mozikba, és nagy a felhajtás mögötte. Villeneuve korábban az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 című elismert sci-fi filmeket rendezte, a szereplőgárda pedig olyan nagy nevekkel van tele, mint Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Oszd meg velünk véleményed!x
()
x

Belépés